Geçtiğimiz yıl Ankara-Washington hattında iplerin kopma noktasına geldiği dönemde gündem ABD’li rahip Andrew Brunson’dı... Terör örgütü üyeliğiyle suçlanan ve yargı süreci devam eden Brunson, Türkiye ve ABD arasında ciddi bir gerilime sebep olmuş ve iki ülke arasında diplomatik kriz çıkmıştı.

Brunson’ın serbest kalması sonrasında ilişkiler normale dönerken, Trump ABD’li rahibi iç siyasette kullanmaya başladı bile... Her yıl düzenlenen Ulusal Dua Kahvaltısı’na katılan Trump, 20 dakikalık bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında davetliler arasında yer alan Andrew Brunson da gündeme geldi.

“BU BİR MUCİZEYDİ”

Trump, Brunson hakkında, “Benim yönetimim dini inançlarından dolayı ülke dışında tutuklu olan ABD’li rehinelerin serbest kalması için uğraşıyor. Geçen Ekim ayında Türkiye ile bir anlaşma yaparak Rahip Andrew Brunson’ın serbest kalmasını sağladık. Kendisi şu an özgür ve bu sabah aramızda. Andrew neredesin? Ben göreve gelmeden çok uzun bir süre boyunca oradaydı ve ben, ‘Onu bırakmalısınız’ dedim. Daha sonra ‘Onu bıraksanız iyi olur’ dedim ve onu bıraktılar. Bu bir mucizeydi, Öyle değil mi? Birlikte çok zaman geçirdik, harika bir adam ve harika bir aile. Çok teşekkür ederim Andrew” dedi.

Trump, Brunson’ın kızının bu hafta sonu da evleneceğini dile getirirken, “Tebrikler, ben davetli miyim? Bilmiyorum, davetli miyim? ‘Evet’ diyor şimdi. Teşekkür ederim” dedi.