Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters 51 kişiyi öldüren saldırganın, hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçireceğini belirtti.

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Dün gece geldiği İstanbul'da konuşan Peters, geçen hafta camilere düzenlediği saldırıda 51 kişiyi öldüren saldırganın hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçireceğini belirtti. Peters, "Bu konuda araştırılmadık, bakılmadık tek bir noktanın kalmamasını sağlamak amacıyla Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı. Ancak, söz konusu kişinin yaptığı saldırının sapkınlığı hiçbir cezayla dengelenemez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki cami katliamı hakkındaki sözlerine ilişkin gazetecilere konuşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Erdoğan'ın cami katliamı hakkındaki açıklamaları konusunda izahat isteyeceklerini söyleyerek, "Başbakan yardımcımız Türkiye'de bu yorumlara karşı çıkacak. Gerçekleri yüz yüze anlatacak" demişti.