SON DAKİKA: Çin'de Eastern Havayolu'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, Guangxi bölgesinde düştü. Kunming'den Guangzhou'ya hareket eden uçakta 9'u mürettebat, 123 de yolcu toplam 132 kişi bulunduğu belirtildi. Uçağın düşme sebebiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Çin devlet televizyonunun "kaza" olarak adlandırdığı olay sonrasında dağlık bir bölgede alevler yükseldiği aktarıldı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda da sivillerin dağlık bir alanda yükselen alevleri çektiği görüntüler yayınlandı.

Kazada ölen ya da yaralananların sayısı ile ilgili bir açıklama yapılmazken, "Arama-kurtarma ekipleri bölgeye ilerliyor" denildi.

BURUN ÜSTÜ ÇAKILDI

Boeing 737'nin neden düştüğü henüz bilinmezken, uçağın 6 yıllık olduğu belirtildi. Çin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçakla irtibatın Wuzhou'da kaybedildiğini duyurdu. Çinli yetkililer uçakta 133 yolcu olduğuna dair açıklamaların gerçeği yansıtmadığını da belirterek uçakta 123 yolcu ve 9 mürettebat olduğunu duyurdu.

Uçağın 29 bin 100 feet irtifada seyrederken bir anda 9 bin feet'e düştüğü ve daha sonrada 3 bin 225 feet alçaklıkta yoluna devam ettiği de kayıtlarda yer aldı.

Boeing kazanın ardından bir açıklama yapmazken, Boeing hisseleri yüzde 6.4 düştü.

Son yıllarda havacılık alanında en güvenli ülkelerden biri olarak öne çıkan Çin’de son ölümlü kaza 2010'da meydana gelmiş ve Embraer E-190 jetin düşmesi sonrasında uçaktaki 96 kişiden 44'ü yaşamını yitirmişti.