CiddiGazete- Hubei eyaletinde yaklaşık 50 milyon kişi dış dünyaya kapalı yaşıyor. Çin'in Wuhan kenti merkezli koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 7 Şubat itibariyla 636'ya ulaştı. Çin Ulusal Sağlık Kurumu, ülke genelinde, virüs kaptığı tespit edilen kişi sayısını ise 31 bin 161 olarak duyurdu.

Virüsün ortaya çıktığı Çin'den sonra en fazla vaka Japonya'da demirli bir yolcu gemisinde tespit edilmiş durumda.

Yokohoma limanında karantina altına alınan Diamond Princess isimli gemideki vaka sayısı 61'e ulaştı.

Son 24 saatte 41 yolcunun daha koronavirüs taşıdığı belirlendi.

İçinde 3 bin 700 yolcu bulunan gemi, en az iki hafta karantina altında tutulacak.

Gemi, 80 yaşında bir Hong Konglu yolcunun hastalanması sonrası gözetim altına alındı.

Diamond Princess'teki vakalar ile Japonya genelinde virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı 81'e çıktı.

Japonya, Çin'den sonra en fazla koronavirüs vakasının bulunduğu ülke haline geldi.

Yolcu gemisinde virüs taşıdığı belirlenenler arasında, 28 Japon'un yanı sıra, 11 Amerikalı, 7'şer Kanada ve Avustralya vatandaşı da yer alıyor.

Virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentinin bağlı olduğu Hubei eyaletinde yaklaşık 50 milyon kişinin dış dünyaya kapalı yaşadığı değerlendiriliyor.

Çin'deki en büyük sosyal meyda uygulaması olan Weibo'daki bir paylaşımda, karantina tesisi haline getirilen Wuhan Fuar Merkezi'ndeki durumun çok kötü olduğu belirtiliyor.

Paylaşımı yapan kişi, bazı akrabalarının tesiste olduğunu, ısınma ile ilgili problemler yaşandığını aktarıyor.

ÇİN, SOSYAL MEDYAYA KORONAVİRÜS DENETİMİ GETİRİYOR

Coronavirüs salgını ile ilgili ilk uyarıları yapan ve çalıştığı Vuhan'daki hastanede kendisi de virüsü kapan doktor Li Wenliang'ın öldüğü duyurulmuştu.

Bu ölüm de Çin'de tepki yaratmış durumda.

Sosyal medyada artan tepkiler sonrası Çin Komünist Partisi, tepkilerin dile getirildiği platformlar üzerinde baskıyı artırma kararı aldı.

New York Times Gazetesi'nde yer alan habere göre, ülkedeki popüler sosyal medya platformları Sina Weibo, Tencent ve ByteDance özel bir gözetim altına alınacak.

Çin Siberuzay Kurumu tarafından yapılacak gözetimin "koronavirüs salgınının kontrol altına alınması savaşında daha olumlu bir sanal ortam oluşturulması" amacıyla gerçekleştirileceği vurgulandı.

Kaynak: BBC Türkçe