CiddiGazete- Rusya, yeni tip coronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm sayısının daha önce açıklananın üç katından fazla olduğunu duyurdu. Böylece Rusya'nın Covid-19 kaynaklı en fazla can kaybı yaşayan 3. ülke olduğu ortaya çıktı.

Rus istatistik kurumu Rosstat, Rusya'da bu yılın Ocak-Kasım ayları arasında geçen yıla oranla 229 bin 700 daha fazla ölüm yaşandığını açıkladı. Rusya’da salgının başladığı Nisan ayı ile Kasım arasındaki dönemde ise geçen yılın aynı dönemine göre 241 bin 193 fazla ölüm kaydedildi.

RUSYA ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

Birgün’ün aktardığına göre, Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, bu 229 bin 700 kişiden yüzde 81'inden fazlasının coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bu veri, Rusya'da 186 binden fazla kişinin coronavirüs nedeniyle öldüğü anlamına geliyor.

Rusya, bu ölüm sayısıyla ABD ve Brezilya’nın ardından dünyada en çok can kaybı yaşanan üçüncü ülke konumuna yükseliyor.

PUTİN AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen aylarda sık sık Rusya'nın pandemi sırasına "düşük ölüm oranına" sahip olduğunu ve "Batı ülkelerinden daha iyi bir iş çıkardıklarını" ifade etmişti.

Rusya Sağlık Bakanlığı ve tüketici güvenliği ajansı Rospetrebnadzor tarafından açıklanan verilere göre ise Rusya'da coronavirüs nedeniyle şu ana kadar 55 bin 265 kişi hayatını kaybetti. Virüsten benzer şekilde ağır etkilenen diğer ülkelerde ölüm oranı çok daha yüksekti.