CiddiGazete- Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentindeki hükümet binasının yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından tahliye kararı verilen bölgede siren sesleri duyuluyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Donbass'taki tahliye haberlerine ilişkin, "Bilmiyorum, herhangi bir bilgiye sahip değilim" açıklamasında bulundu.

ZELENSKİY, ÜST DÜZEY KURMAYLARINI TOPLUYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, bu gece üst düzey askeri kurmaylarıyla Donetsk'teki olayları görüşecek.

DONETSK VE LUHANSK LİDERLERİ UYARMIŞTI

Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbass Bölgesi'nde Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik ve Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Ukrayna'daki gerilim zirveye ulaşırken tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden bölgede yaşayan halka Rusya'ya gitme çağrısında bulunmuştu. Luhansk lideri Paseçnik yaptığı açıklamada, "Sivil nüfusta can kayıpların önüne geçmek için seferberlik emri olmayan ve sosyal yaşam desteği olmayan ülke sakinlerini en kısa sürede Rusya'ya gitmeye davet ediyorum" demişti.

Açıklamasının devamında Rusya'nın halkını kabul edeceğini duyuran Paseçnik, "Rusya, Luhansk Halk Cumhuriyeti sakinlerini kabul etmeye hazır" demişti. Paseçnik ayrıca ülkesinde silah kullanabilen herkesi direnmeye davet etmişti.

Donetsk Halk Cuhmuriyeti Lideri Denis Puşilin ise açıklamasında, "Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yakında orduya taarruza geçmesi, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin topraklarını işgal etme planını uygulaması için bir emir verecek. Düşmanın silahlı kuvvetleri muharebe düzeninde ve Donbass'ı zorla ele geçirmeye hazır. Bu nedenle 18 Şubat'tan itibaren nüfusun kitlesel olarak Rusya'ya çıkışı organize edildi" ifadelerini kullanmıştı.