CiddiGazete- Ege Denizi'nde yer alan Girit Adası'nda meydana gelen deprem İzmir, Muğla, Aydın ve Denizli’de de hissedildi. Depremde yaralı ya da can kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı. AFAD verilerine göre deprem yerin 6.6 kilometre derininde gerçekleşti.

GİRİT'TE PANİK VAR

Deprem, Türkiye'de Muğla, Aydın ve İzmir'de hafif, Girit’te ise Kandiye ve Doğu Girit bölgesinde şiddetli hissedildi. Depremi hissedenler ev ve işyerlerinden çıkarak parklara ve boş alanlara koşturarak bir süre heyecan içinde bekledi. Sitia Belediye Başkanı George Zervakis yaptığı açıklamada şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını ancak kırsal bölgelerdeki iletişimin güçlükle yapılabildiğini söyledi. Lassithi ilindeki bazı ev ve işyerlerinde ise çatlaklar oluştuğu, ada halkının yaklaşık panik yaşadığı, ev ve işyerlerine giremediği belirtildi.

Girit Adası'ndaki Arkalochori Kenti'nde 28 eylülde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde bin 190 ev ve işyeri kullanılamaz hale gelmiş, bir kişi yaşamını yitirmiş, 29 kişi yaralanmıştı. Zakros Kenti açıklarında denizde meydana gelen deprem ile Arkalochori depreminin aynı fay hattında olmadığı belirtildi.