CiddiGazete- Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Arjantin'in eski Devlet Başkanı Carlos Saul Menem'in 90 yaşında hayata gözlerini yumduğunu belirterek, "Ölümünü derin bir üzüntüyle öğrendim" dedi.

Arjantin’de 1989 ile 1999 yılları arası Devlet Başkanlığı yapan Carlos Saul Menem, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Manem’in hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Menem’in ölümünü, derin bir üzüntü ile öğrendim. Her zaman demokratik yollarla seçilmiş biriydi, La Rioja Valisi, Arjantin Devlet Başkanı ve Senatördü. Diktatörlük döneminde baskı gördü ve hapse atıldı. Zulema ve onun için gözyaşı döken herkese başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"EL TURCO" LAKABIYLA BİLİNİYORDU

Arjantin’de demokrasinin yeniden ilan edilmesinin ardından ülkeyi yöneten ikinci Devlet Başkanı olan Menem, Suriye kökenli olduğu için İspanyolcada "Türk" anlamına gelen "El Turco" lakabıyla tanınıyordu.

Doğduğu yer olan Arjantin'in La Rioja eyaletinin valisi olarak görev yapmıştı. Arjantin'de 1976 yılında düzenlenen askeri darbesinin ardından tutuklanan Menem, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve bu süreyi Başkanlık teklifini planlamaya adamıştı.