CiddiGazete- Geçen hafta pazarın ilk saatlerinde başlayan gerilimde sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alan Ermenistan ordusunun saldırısı bugün de devam etti... Ermeniler tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik dün gerçekleşen saldırıda iki sivil hayatını kaybederken, dört sivil de yaralandı.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda, Beylagan bölgesinde iki sivilin daha hayatını kaybettiği, dört sivilin ise yaralandığı belirtildi. Ayrıca Beylagan'da bulunan evlerin ciddi zarar gördüğü bildirildi.

GENCE'YE FÜZE ATTILAR

Ermenistan bugün de nüfusun yoğun olduğu Azerbaycan'ın Gence saldırdı. Yine sivilleri hedef alan Ermeniler, TSİ 12.30 sularında nüfusun yoğun olduğu Gence'ye füze ve top atışı yaptı.

Azerbaycan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, başkent Bakü'den sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan Gence'nin Ermenistan tarafından bombalandığını açıkladı. Füze ve top atışlarının kent merkezinde yoğun yerleşimin olduğu yerlere isabet ettiği belirtildi.

Hacıyev, saldırıda hasar gören yerlerin görüntü ve fotoğraflarını da paylaştı. Ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın askeri hedeflerine yönelik bombardımandan yeni görüntüler paylaştı.

Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada, Ermeni ordularının füze saldırısı sonrasında 335 bin nüfuslu Gence kentinde 1 sivilin yaşamını yitirdiği, ilk belirlemelere göre dört kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ermenistan’ın Azerbaycan şehirlerini vurması üzerine Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev’den çok sert açıklamalar geldi. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi olarak servis ettiği açıklamalarda Aliyev, "Ermeni askeri hedeflerini yok edeceğiz" dedi.

DIŞİŞLERİ: SALDIRILARI KINIYORUZ

Ermenistan'ın Gence'ye saldırı düzenlemesinin ardından Ankara da bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan’ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz. İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan'ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir.

Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir" ifadeleri kullanıldı.