CiddiGazete- 27 Eylül’de Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalar 8’inci günde de devam ediyor... Dün Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence’yi vuran Ermenistan ordusu bugün de Berde, Beylegan ve Terter’deki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenledi.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için başlattığı operasyonlar devam ederken, Ermenistan ordusu yeniden sivilleri hedef almaya devam ediyor. Ermenistan ordusu, Berde, Beylegan ve Terter’deki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Berde, Beylegan ve Terter’in bombalandığı ifade edildi.

22 BÖLGE ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI

Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekâtta bugüne kadar, kurtarılan yerler sıralandı.

Yapılan açıklamaya göre Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri olmak üzere toplam 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

Geçen hafta başlayan çatışmalarda yüzlerce insan yaşamını yitirirken çok sayıda insan yaralandı ve birçok yerleşim yerinde maddi hasar meydana geldi. Azerbaycan’ın açıklamalarına yanıt ise Ermenistan’dan geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Shushan Stepanyan, "Bölgede gergin çatışmalar devam ediyor" dedi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Artrsun Hovhannisyan, "Ermeni ordusunun Azerbaycan yerleşim yerlerini vurduğu iddiası yalan" ifadesini kullandı.

GENCE’DE 24 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence kentine yönelik saldırının bilançosu açıklandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan saldırıları sonucunda 24 Azerbaycanlı sivilin hayatını kaybettiğini, 121 kişinin yaralandığını ve 300'den fazla yerleşim yerinin tahrip edildiğini açıkladı.

Bakanlık, Ermeni silahlı kuvvetlerinin kasıtlı olarak Azerbaycan'ın sivil nüfusunu ve altyapısını hedef aldığını belirterek uluslararası hukukun, Ermenistan tarafından ihlal edildiğini belirtti. Bakanlık, Azerbaycan makamlarının Ermenistan'ın hukuksuz saldırılarını belgeyen tüm kanıtları, uluslararası resmi kurumlara sunacağını açıkladı.