CiddiGazete- ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Bina içinde yaşanan çatışmalarda vurulan bir kadının ağır yaralandığı duyuruldu.

MSNBC Live'ın geçtiği habere göre, kongre binası içindeki protestolarda vurulan bir kadın ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kadının kimliği ise açıklanmadı. Daha sonra yapılan duyuruda, kadının hayatını kaybettiği belirtildi. Ardından üç kişinin daha "tıbbi" nedenlerde hayatını kaybettiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayarak bugün başkent Washington DC'de düzenlediği mitingin ardından, Trump taraftarları başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği oturumun düzenlendiği Kongre binasını bastı. Başkan Yardımcısı Mike Pence'in tahliye edildiği bildirildi.

ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.

ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçileri ile polis arasında arbede çıktı. Polis biber gazı ve ses bombaları kullanırken bazı göstericilerin yaralandığı ifade ediliyor. Kongre binası önünde çıkan olaylar nedeniyle Senato’nun oturumu ertelediği bildiriliyor.