Baltık Denizi'nde seyir halinde olan ve 335 kişiyi taşıyan bir feribot motor dairesindeki arıza sonrası denizde mahsur kaldı. İlk açıklamada geminin motor dairesindeki patlama sonucu yangın çıktığı duyurulmuştu ancak Danimarkalı feribot şirketi sadece motor arızası olduğunu, yangın çıkmadığını belirtti.

Danimarkalı 'DFDS SEAWAYS 'şirketi  kendilerine ait 'Regina Seaways' adlı feribotun motor arızası sonucu 294 yolcusuyla birlikte Baltık Denizi'nde mahsur kaldığını duyurdu.

DFDS arıza sonucu gemide duman oluştuğunu bunun da gemideki yangın söndürme sistemini tetiklediğini belirtti. Yaralı olmadığı, yolcuların önlem olarak toplanma alanlarına tahliye edildiği ancak 'durumun kontrol altında' olduğu vurgulandı.

Gemide hasar meydana gelip gelmediği ise bilinmiyor. Feribotun tek başına yola devam edemeyeceği de henüz netleşmedi.

Bu açıklamadan önce Litvanya ordusu Baltık Denizi'nde 335 kişiyi taşıyan feribotun motor dairesinde yaşanan patlama sonucu yanmaya başladığını duyurmuştu. Rusya Federal Deniz ve Irmak Taşımacılığı Ajansı'ndan bir temsilci de Sputnik'e yaptığı açıklamada feribotta 37'si mürettebat  335 kişinin olduğunu söylemişti.

Feribotun Rusya'nın Kaliningrad kentinin 135 km açığında, uluslararası sularda seyrederken arızalandığı da açıklandı. Feribot Litvanya'nın Klaipeda kentinden Almanya'nın Kiel şehrine gidiyordu.

Rus haber ajansına bilgi veren Kaliningrad'daki deniz kurtarma koordinasyon merkezinin şefi Andrey Permiyakov feribottan yapılan yardım çağrısına Litvanya, Rusya ve Polonya'nın cevap verdiğini açıklamıştı.

Litvanya donanması da feribotun yanına 3 gemi ve 1 helikopterini gönderdiğini bildirmişti.