CiddiGazete- ABD'nin Ankara Büyükelçiliği için aday gösterilen Jeff Flake'nin adaylığı, Senato Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kabul edildi. Flake, yakında David Satterfield'dan ABD Büyükelçiliği görevini devralacak.

Cumhuriyetçi olmasına rağmen 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Biden'ı destekleyen Flake, 2013 ile 2019 yılları arasında ABD Senatosu'nda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmış, 2001 ile 2013 yılları arasında da Temsilciler Meclisi üyeliği görevinde bulunmuştu.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre Flake, 2019 yılında eski Başkan Donald Trump yönetimi ve Cumhuriyetçi Parti'nin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senato'dan emekli olmuştu. Jeff Flake emekliliğinin ardından, Trump'ı eleştirdiği "Conscience of a Conservative" (Bir Muhafazakarın Vicdanı) adlı bir kitap yazmıştı.

Flake, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Bu atamayla Biden yönetimi Amerikan dış politikası ve diplomasisinin en iyi geleneğini yeniden doğruluyor: Partizan politikaların iç mesele olarak kalması ve diğer ülkelerle ilişkilere karıştırılmaması gerektiği inancı. Amerikan dış politikası partiler üstü olabilir ve olmalı. Bu benim inancım ve aynı zamanda taahhüdüm" ifadelerini kullanmıştı.

GÖREVİ SATTERFIELD’DAN DEVRALACAK

Flake, Biden'a destek veren 20'nin üzerinde Cumhuriyetçi Kongre üyesinden biriydi. Flake görevi deneyimli diplomat David Satterfield'dan devralacak. Satterfield, iki yıldan uzun süredir Ankara'da görev yapıyordu.