CiddiGazete

İran'ın başkenti Tahran'da kırıma uğrayan Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının düşme nedeni, kaza inceleme komitesinin cumartesi günü düzenleyeceği toplantıdan sonra açıklanacak.

İran haber ajansı Fars'ın haberinde, bugün düzenlenecek kaza inceleme komitesi toplantısına İran'dan ve ülke dışından uzmanların katılacağı belirtildi.

Toplantıda elde edilen ilk bulguların incelenmesinin ardından, Ukrayna uçağının düşme nedeni, merakla bekleyen dünya kamuoyuyla paylaşılacak.

TAHRAN'DA DÜŞEN UÇAK 176 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

İRAN, UÇAĞIN FÜZE SALDIRISI SONUCU DÜŞTÜĞÜNÜ YALANLAMIŞTI

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı" ifadelerini kullanmıştı.