CiddiGazete- Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi’nde dün yaşanan bıçaklı saldırı dehşetinde yeni detaylar ortaya çıkıyor. İkisi kadın olmak üzere üç kişiyi katleden saldırganın kimliği belli oldu.

Fransız basınına yansıyan haberlere göre saldırgan 21 yaşındaki Tunuslu mülteci Brahim Aioussaoi. Aioussaoi’nin göçmen teknesiyle ülkesinden ayrıldığı ve 20 Eylül’de İtalya’nın Lampedusa Adası’na ulaşarak ilk kez Avrupa’ya adım attığı öğrenildi. Saldırganın perşembe sabahı Bari üzerinden trenle Nice kentine geldiği belirtildi.

POLİS 14 KEZ ATEŞ ETTİ

Polisin 14 el ateş ederek etkisiz hale getirdiği Aioussaoi’nin hastanede tedavisi sürerken, durumunun kritik olduğu açıklandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan savcı Jean-Francois Ricard da önemli bilgiler verdi.

Ricard, “Saldırganın üzerinde bir Kur'an, iki tane telefon ve saldırıda kullanılan bıçak bulundu. Ayrıca saldırganın bıraktığı bir çanta da ele geçirildi. Çantanın yanında saldırıda kullanılmayan iki bıçak daha tespit edildi” dedi.

BİR ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINDA

Öte yandan Fransız polisi saldırıyla bağlantısı olduğu iddia edilen 47 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı. Adı açıklanmayan şüphelinin, Aioussaoi’yle irtibat halinde olduğu ve olayla ilgili sorgusunun sürdüğü aktarıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oluyor. Aioussaoi’nin kurbanları arasında 55 yaşındaki kilise görevlisi Vincent Loques ile 44 yaşındaki Simone Barreto Silva bulunuyor. Saldırıda ölen diğer kişinin 60 yaşında bir kadın olduğu ifade ediliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI: YENİ SALDIRILAR OLABİLİR

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa’nın “İslamcı ideolojiyle savaşta olmasından” dolayı Fransa topraklarında yeni saldırılar olabileceğini söyledi.

RTL’ye konuşan Darmanin, “Hem içeride hem de dışarıdaki düşmana karşı savaş halindeyiz. Bu tarz korkunç saldırıların tekrarlanabileceğini anlamalıyız” dedi.