Guaido, attığı tweet mesajında, Kolombiya ve Brezilya sınırlarına gelen insani yardımlara atıfla, Tonlarca ağırlıkta yardımla geliyoruz" dedikten sonra tweet mesajının sonunda Venezuelalı askerlerin, "Türkiye'ye şimdiden gitmiş üst düzey yetkilileri kınamakta" olduğunu söylemesi dikkatleri çekti.

İspanyolca sosyal medya mesajlarında, özellikle Reddit tartışmalarında bu yetkililerden birinin Tareck El-Aissamı olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan Rus Sputnik haber ajansının cuma günü geçtiği bir habere göre ise Aissamı'nın, Moskova'da ziyarette bulunduğu ileri sürülüyor. Diplomatik kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Venezuelalı bakanın burada birtakım görüşmeler gerçekleştireceği ileri sürülüyor.

El-Aissamı'nın, ocak ayındaki ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü basına yansımıştı ve Erdoğan da 22 Şubat tarihli Çorum ziyaretinde Venezuela'dan gelen yetkililerin şehre ve Ankara'ya ziyaretlerinden bahsetmişti.

Çorum, altın işletmeciliği sektöründeki gelişimi ile biliniyor ve Erdoğan aynı tarihli Çorum konuşmasında, Çorum'un altın sektöründe çok yakın bir zamanda yeni bir seviyeye geçeceğinin sözünü vermişti.

Venezuela bu hafta sonu yoğunluk yaşıyor. Sınırlardan gönderilen yardımların ilkinin Brezilya'dan girdiğini Meclis Başkanı ve geçici başkan olarak birçok ülkece tanınan Guaido açıkladı.

Maduro rejiminin Venezuela hava alanını uçuşlara kapattığını haber ajansları son dakika olarak geçti.

Diğer taraftan SBK Holding'e ait bir özel jetin Moskova'dan Venezuela'nın başkenti Caracas'a indiği de bazı twitter kullanıcıları tarafından aktarıldı. SBK; Sezgin Baran Korkmaz'In Holdingi. Korkmaz, Erdoğan yönetimine yakınlığı ile bilinirken, geçtiğimiz hafta kendisi hakkında Amerikalı-Türk Yalçın Ayasli tarafından "finansal dolandırıcılık" suçlamaları ile Amerikan basınında yer almıştı.