CiddiGazete- Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan ABD ve Rusya destekli korsan Halife Hafter'in son dönemde başta Trablus civarındaki noktalar olmak üzere bazı kritik yerleri kaybetmesinin ardından, bu hafta içerisinde başka bir ülkeye gittiği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Ancak Almanya'nın Libya Büyükelçisi Oliver Owcza, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Hafter ile bugün bir araya geldiğini duyurdu ve görüşmeden bir fotoğraf paylaştı.

Owcza, "General Hafter ile bugün yaptığımız toplantıda, askeri çatışmaların devam etmesinden ve bunun sivil halk üzerindeki endişe verici etkilerinden duyduğum kaygıyı dile getirdim. 5+5 formatında yapılan görüşmelerin güvenilir bir ateşkesin sağlanmasına ve buna bağlı olarak yapısal güvenlik kaygılarının giderilmesine yönelik yapıcı bir şekilde yeniden başlatılmasına teşvik ettim" dedi.

Büyükelçi'nin bahsettiği ve geçtiğimiz aylarda üzerinde mutabık kalınan 5+5 formatında, Libya'da savaşın iki tarafının beşer temsilciyle masaya oturarak, ateşkes koşullarını belirlemek amacıyla görüşmelere başlaması öngörülüyor. Bu hafta içerisinde tarafların ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettikleri açıklanmıştı.

Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, kendi sosyal medya hesaplarında görüşmenin Bingazi'de yapıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teyide muhtaç bir bilgi olarak, Hafter'in Libya dışında olduğu değerlendiriliyor" demişti.