CiddiGazete- Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı nedeniyle Rus ve Belaruslu tüm tenisçilerin Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan ihraç edildikleri açıklandı.

Turnuva organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, "Rusya'daki rejimin Rus veya Belaruslu sporcuların şampiyonaya katılımlarından herhangi bir fayda sağlaması kabul edilemez" ifadelerine yeri verildi.

Kararın Britanya'da düzenlenecek tüm çim saha tenis organizasyonlarında geçerli olacağı açıklandı.

Kararla birlikte dünya erkekler iki numarası Daniil Medvedev ve eski dünya kadınlar bir numarası Victoria Azarenka gibi isimler turnuva dışında kaldı.

Daha önce Rus ve Belaruslu sporcuların sadece ulusal bayrak ve marşlarını müsabakalarda kullanamayacaklarını açıklayan ATP ve WTA'dan Wimbledon'ın kararına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Daha önce İngiltere Spor Bakanı Nigel Huddleston, Rus sporcuların İngiltere'deki organizasyonlara katılabilmek için Putin rejimini kınamaları şartını koşmuştu. Ancak Wimbledon yetkilileri birçok sporcunun ailesinin halen Rusya'da yaşadığını belirterek bunun adil olmayacağına karar verdi.

Kremlin ise kararı sporun, siyasi hedeflere alet edilmesinin bir örneği olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın güçlü bir tenis ülkesi olduğunu ve tenis organizasyonlarının Rus sporcular olmadan güç kaybedeceğini söyledi.