Fransız polisi, Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolduğunu ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkanın Eylül ayının sonunda Çin'e yaptığı ziyaretten dönmediği belirtilirken, kayıp başvurusunun eşi tarafından yapıldığı duyuruldu. İnterpol ise konu ile ilgili kısa bir açıklama yayımladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın aktardığına göre, Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol'ün başkanı Meng Hongwei'nin kaybolmasıyla ilgili Fransa'da soruşturma başlatıldı.

64 yaşındaki Interpol Başkanı Hongwei Meng, geçtiğimiz 29 Eylül'de Fransa'dan ayrılarak Çin'e geçmişti.

O tarihten bu yana haber alınamayan başkanın eşi, polise kayıp başvurusu yaptı.

INTERPOL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili İnterpol tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnterpol, İnterpol Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolması ile ilişkili basında yer alan haberlerin farkındadır. Bu durum Fransa ve Çin'deki ilgili otoritelerin konusudur. İnterpol Genel Sekreterlik Merkezi konu hakkında daha fazla açıklama yapmayacaktır."

FRANSA'DA AİLESİYLE YAŞIYOR

Hongwei Meng'in eşi ve çocukları, İnterpol'un genel merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentinde yaşıyor.

Hongwei Meng, Kasım 2016'da İnterpol başkanı seçilmişti.

HONGWEİ MENG KİMDİR?

2016 yılında Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen 85. Interpol Genel Kurulu Toplantısı'nda yapılan oylamada Çin Halk Cumhuriyeti’nden Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Hongwei Meng İnterpol’ün yeni başkanı seçilmişti. Meng'in seçilmesiyle, Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı’nın başına ilk defa bir Çinli getirilmiş oldu. Görevi Fransız Mireille Ballestrazzi’den devralan Meng, 2020'ye kadar İnterpol’un başkanlığını yapacak.