CiddiGazete- Hükümet karşıtı gösterilerin alevlendiği Irak’ta kan akmaya devam ediyor... Cuma günü çatışmaların yaşandığı bölgede bugün de göstericiler ile güvenlik güçleri karşı karşıya geldi.

Reuters’a konuşan kaynaklar hafta sonu da devam eden ve dün gece de kızışan çatışmalarda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Aylardır devam eden hükümet karşıtı gösteriler dün alevlendi. Yetkililer dün geceden beri bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Irak’ta 1 Ekim’den beri devam eden hükümet karşıtı gösterilerde, çoğu genç olan göstericiler siyasi sistemin değişmesini talep ederek, yolsuzluk ve usulsüzlüğün bitmesi yönünde çağrıda bulunuyordu.

Protestocular, Bağdat’ın yanı sıra Nasiriye, Basra gibi ülkenin çeşitli şehirlerinde de sokağa çıktı. Dün gece meydana gelen olaylar nedeniyle önlem olarak bazı şehirlerde ise resmi tatil ilan edildi. Protestolar devam ederken, zaman zaman güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor.