CiddiGazete

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'nü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Grisham, Irak'taki ABD üslerine saldırı konusunda Trump'ın bilgilendirildiğini ve durumun yakından takip edildiğini açıkladı. Pentagon'dan yapılan son dakika açıklamasında, Ayn el-Esad ve Erbil'deki üsse, İran tarafından 12'den fazla füze atıldığını belirtti.

Öte yandan sadece Ayn el Esad değil, tüm üslerin hedeflendiğini, seyir füzeleri ve kısa menzilli balistik füzeler atıldığı belirtildi.

Üssün, Kasım Süleymani'yi öldüren özel harekat ekibinin konuşlandığı askeri tesis olduğu belirtildi.

İNTİKAM OPERASYONU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin cevap vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin saldırıya cevap vermesi halinde İran tarafından, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Bölgede ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları tavsiye edildi.

Öte yandan İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik TSİ 03.00'te "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

TRUMP O ÜSSÜ GEÇEN YIL ZİYARET ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, 2018 Aralık ayında Ayn el-Esad Üssü'nü ziyaret etmiş, askerlerle fotoğraf çektirdiği için özel harekat personelini ifşa etmekle suçlanmıştı.