CiddiGazete- Japonya, ülkenin eski başbakanı Shinzo Abe'ye yönelik suikastin şokunu yaşadı.

Ülkenin batısında seçim kampanyası için kısa bir konuşma yaptığı sırada arkadan gelen bir saldırgan, 67 yaşındaki Abe'ye iki el ateş etti. Saldırgan, Abe'yi göğsünden ve boynundan yaralamıştı.

Devlet televizyonu NHK, hastaneye kaldırılan "yaşam fonksiyonları olmayan" Abe'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

DOKTORU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Shinzo Abe'nin saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanenin başhekimi basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Doktor, "Abe hastaneye geldiğinde durumu ağırdı, çok az yaşam belirtisi vardı. Çok fazla kan nakli yapıldı. Abe'nin yarası kalbine kadar ulaşmıştı" dedi.

Nara Üniversitesi Hastanesi'nde görevli doktor, "Abe'de aşırı bir kanama vardı ve maalesef onu kurtaramadık" ifadesini kullandı. Abe'nin iki derin yarası olduğu kaydedildi. Doktorları, Japonya'nın eski başbakanının kan kaybından hayatını kaybettiğini aktardı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum" dedi.

Japonya Eski Başbakanı Shinzo Abe’nin suikast sonucu öldürülmesi üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erdoğan, "Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe'nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR PATLAMA OLDU"

Suikast Japonya başta olmak üzere uluslararası kamuoyunda şok etkisi yaratırken NHK'ye konuşan bir kadın yaşadıklarını anlattı.

Görgü tanığı, "Konuşma yapıyordu ve adam arkadan geldi. İlk silah sesi bir oyuncak gibi geldi. Yere düşmedi ama büyük bir patlama oldu. İkinci el ateş ise daha görünürdü ve duman çıkmıştı. İkinci el ateşten sonra yere düştü ve korumalar etrafını sardı. Ona kalp masajı yaptılar" dedi.

SİLAH EL YAPIMI

Japon medyası, saldırganın silahının el yapımı olduğunu öne sürdü.

Bu sebeple ilk atışta duman çıktığı ve ikinci atışta Abe'yi vurduğu belirtildi.

Öte yandan Fuji TV, saldırganın kimliği ile ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı. Televizyon kanalı, saldırganın eski bir donanma mensubu olduğunu aktardı.