CiddiGazete- Ermenistan'ın işgal döneminde Kelbecer'de döşediği mayının patlaması sonucu iki Azerbaycanlı gazeteci hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı.

Kelbecer bölgesinde görev yapan Azerbaycanlı gazetecileri taşıyan otobüs, Ermeni güçlerin işgal döneminde döşediği mayının üzerinden geçti.

AZERTAC VE AZTV ÇALIŞANLARI

Mayının patlaması sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abişov hayatını kaybetti.

Olayda biri AZTV çalışanı olmak üzere, 3 kişi yaralandı.

40 ERMENİ ASKERİ KELBECER'E SIZDI

Açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Ermeni askerlerinin, 1 Haziran günü Kelbecer'e bağlı Armutlu köyü yakınlarında bulunan sınır hattını 400 metre ihlal ettiğini duyurmuştu.

Sınırı ihlal eden 40 ermeni asker, herhangi bir çatışma yaşanmadan Azerbaycan topraklarından çıkarıldı.

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ HAREKATI

Ermenistan’ın geçen yılki saldırısı sonucu Tovuz civarında cereyan eden çatışmalar kısa süre sonra, 27 Eylül'de yerini savaşa bırakmış ve Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatmıştı.

Azerbaycan’ın başlattığı operasyon 44 gün sürmüş ve Ermenistan büyük bir hezimet yaşamıştı.

10 KASIM'DA ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki topraklarını neredeyse 30 yıl aradan sonra işgalden kurtarmış ve 44 gün süren çatışmaların ardından 10 Kasım 2020'de ateşkes anlaşması imzalamıştı.