CiddiGazete- Rusya-Ukrayna Savaşı 64'üncü gününde devam ederken, Rus ordusu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyaret ettiği sırada Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı.

Saldırıda füzelerden birinin sivil bir binanın zemin katına isabet ettiği belirtilirken, saldırıda altı kişinin yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko yaptığı açıklamada, "Ruslar Kırım'dan ateşlenen seyir füzesi ile Kiev'de sivil yerleşim alanını hedef aldı. Saldırı sonucunda yaralı sayısı 6'ya yükseldi. Füzenin bulunan motoru, incelemeler için uzmanlarımıza teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

"BEDEL ÖDÜYORUZ"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak da "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başkent Kiev'i ziyareti esnasında füzeli saldırı gerçekleştirildi. Bu Rusya'ya karşı zafere ihtiyacımız olduğunu ve Ukrayna'nın yanında tüm dünyanın birleşmesi gerektiğini gösteriyor. Hızlı hareket edilmeli. Daha fazla silah ve yardım gerekli çünkü Ukrayna her gün demokrasinin ve özgürlüğün bedelini ödüyor. Bu savaşta kaybeden taraf olamayız” dedi.

PODOLYAK SALDIRIYI DOĞRULADI

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanlarından Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri AntOnio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki "füze saldırıları" hakkında paylaşım yaptı.

Podolyak paylaşımında "Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var" ifadelerini kullandı.