CiddiGazete- KKTC'de coronavirüs salgının sona ermesinin ardından 75 gün sonra yurt dışı kaynaklı 1 yeni vaka tespit edildi. KKTC'de ilerleyen günlerde ise 2 kişide daha virüse rastlandı, vaka sayısı kısa sürede 3'e yükseldi.

KARARI BAŞBAKANLIK DUYURDU

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada ülkede vaka sayılarının yeniden artması ile yurt dışından gelen tüm yolculara PCR test sonuçları çıkana kadar 1 gün otelde karantina şartı getirildiği duyuruldu.

SONUÇLAR OTELE GÖNDERİLECEK

Başbakanlık, otel rezervasyonlu turistlerin ülkeye girişleri sırasında yapılan PCR testinin sonuçlarının konaklayacakları otele gönderileceğini açıklarken, turistlerin bu süre zarfında gözetim altında tutulacağını aktardı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

- Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘pandemi' kapsamına alınan korona virüs salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler çerçevesinde ülkemizde turizm faaliyetlerinin güvenli ve sağlıklı bir zeminde gerçekleştirilebilmesinin sağlanması amacıyla bazı düzenlemeler hayata geçirilecektir.

- Kontrollü olarak turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir süreç içerisinde yeniden başlatılırken toplum sağlığının da korunmasının büyük önemi bulunduğu bilincinden hareketle, kara, deniz ve hava sınır kapılarından giriş yapacak olan otel rezervasyonlu turistler ülkeye girişlerinde PCR testleri yapıldıktan sonra test sonucunu beklemek üzere rezervasyon yaptırmış olduğu otele gönderilecekler ve test sonucu çıkana kadar konaklayacakları otel içerisinde gözetim altında tutulacaklardır.

- Gözetim altında bulunan turistlerin aynı ortamda bulunanlarla temas etmemeleri ve otelden dışarı çıkışlarına izin verilmeyerek halkla bir araya gelmemesi için de gerekli tüm tedbirler otel tarafından alınacak ve otel işletmelerinin sorumluluğunda uygulanacaktır.