CiddiGazete- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu ve ABD'nin eylemlerinin sözde Kürt sorununda çok ciddi bir patlamaya neden olabileceğini ifade etti.

"TÜRKLERİ DE İTİRAZ ETMEYECEK ŞEKİLDE İKNA ETMEYE ÇALIŞTIKLARINI BİLİYORUZ"

Sputnik’te yer alan habere göre; Lavrov, "Amerikalılar (Suriye'nin kuzeyinde) yarı devlet işlevlerine sahip olacak bir Kürt özerkliği kurmaya çalışıyorlar.

Türkleri de itiraz etmeyecek şekilde ikna etmeye çalıştıklarını biliyoruz.

Bu durumda mesele sadece Suriye’yle ilgili değil, Kürt sorunu ile ilgilidir. Kürt sorunu bugünleri arattıracak kadar ciddi bir patlak verebilir" diye konuştu.

ÜMİT ÖZDAĞ GEÇEN YIL UYARMIŞTI

İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, "PKKistan" için geçin yıl uyarıda bulunarak, "PKKistan kurulmak isteniyor " dedi.

Gerçekleştirilen operasyonlarla, 2013 yılından itibaren bölgeye yerleştirilen terör örgütü PKK'nın, "ABD'nin Çekiç Gücü" olarak hizmet ettiğini belirten Ümit Özdağ, etnik temizlik yaptığını da vurguladı.

Bölge halkının tahıllarının yakılarak ve aç bırakılarak Türkiye'ye göç edilmeye zorlandığını dile getiren Özdağ, ABD'nin bölgede kurulması hedeflenen "PKKistan" için teröristleri koruduğunu söyledi.

Ümit Özdağ, "Suriyeliler kalsın diyenler bilsinler ki PKKistan'ın kurulmasına yardım ediyorlar" ifadelerini kullanarak, "Türk halkı buna izin vermeyecektir" dedi.