Mali'nin kabileler arası etnik çatışmaların yaşandığı iç kesimlerinde Koulogon Köyü'nde silahlı bir grubun saldırısına uğrayan Fulani topluluğuna mensup 37 kişi hayatını kaybetti.

Fulani ve rakip topluluklar arasındaki şiddet, El Kaide ve IŞİD bağlantılı cihatçı gruplar tarafından üs olarak kullanılan Mali'nin yarı kurak ve çöl bölgelerinde hali hazırda vahim bir güvenlik durumu oluşturmaya devam ediyor.

Hükümetten tarafından yapılan açıklamada, geleneksel Donzo avcısı kılığına giren silahlı saldırganların, Mopti kasabasının merkezindeki Koulogon Köyü'ne baskın düzenlediğini ve kurbanlardan bazılarının çocuk olduğu belirtildi.

'FULANİLER'İN YAŞADIĞI BÖLGE HEDEF ALINDI'

Saldırının gerçekleştiği kasabaya en yakın yerleşim bölgesi olan Bankass'ın valisi Moulage Guindo, saldırının yeni yılın ilk ezanı okunduğu sırasında gerçekleştiğini ve Koulogon köyünün Fulaniler'in yoğunlukla yaşadığı bölgesinin hedef alındığı aktardı.

Guindo, Koulogon köyünün diğer bir bölgesinde, çoğunlukla Donzolar'la bağlantılı diğer bir etnik bir grup olan Dogon kabilesinin yaşadığını aktardı.