CiddiGazete- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg Brüksel’de bir düşünce kuruluşu etkinliğinde yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna sınırlarına ve Beyaz Rusya’ya asker yığmasının "tam teşekküllü bir Rus işgaline" yol açabileceğini, ancak başka yöntemlerin de bulunduğunu ve Batı’nın Ukrayna'ya karşı Rus saldırganlığının farklı biçimlerine hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
Stoltenberg, ittifakın Doğu Avrupa’daki asker varlığını artırmaya hazır olduğunu ve Rusya’nın Belarus’taki asker ve silah hareketini yakından izlediğini söyledi. NATO Genel Sekreteri ayrıca, Rusya’nın Belarus'a savaşa hazır binlerce asker, uçak ve S-400 silah sistemi yerleştirdiğini söyledi.
"ÇOK ÇEŞİTLİ SALDIRILARA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"
Stoltenberg, "NATO tarafından siyasi diyaloga girmeye hazırız. Ancak Rusya’nın silahlı çatışmayı seçmesi halinde de yanıt vermeye hazırız. Ukrayna'ya savaşa hazır asker göndermeyi planlamıyoruz" dedi ve "Siber saldırı, darbe girişimi ve sabotaj gibi çok çeşitli saldırganlık biçimlerine karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.