CiddiGazete- Pakistan'da İmran Khan hükümetinin güvensizlik oylaması sonucu düşmesi üzerine, Pencap eyaletine bağlı Rawalpindi kentinde yüzbinlerce Pindi tarafından protesto edildi.

PAKİSTAN'DA NELER OLUYOR?

Pakistan'da Ulusal Meclis’te Başbakan Imran Khan ve hükümeti için dün güven oylaması yapılmış, hükümetinin güven oyu alamaması üzerine Khan başbakanlık görevinden alınmıştı.

Khan'ın görevden alınmasının ardından Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Partisi'nin destekçileri, Karaçi ve Lahor kentlerinde protesto eylemi yapmıştı.

IMRAN KHAN'DAN KOMPLO İDDİASI

Binlerce kişinin katıldığı protestolarda eylemciler, muhalefet liderlerine karşı sloganlar atarak, ABD'nin müttefiklerinin "hain" olduğunu dile getirdi.

Görevden ayrıldıktan bir gün sonra, eski Başbakan Khan, takipçilerine Pakistan'ın özgürlük mücadelesinin bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başladığını söyleyerek, "Pakistan 1947'de bağımsız bir devlet oldu ama özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor" ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN ORDUSU İDDİALARI YALANLADI

Pakistan ordusu, BBC Urdu'nun eski Başbakan İmran Khan'ın dün akşam Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva'yı görevden aldığı ancak bunun işleme konulmadığı yönündeki haberinin asılsız olduğunu duyurdu.

Açıklamada, BBC Urdu'nun haberinde gerçeklik bulunmadığı vurgulanarak, bunun organize bir dezenformasyon kampanyasının parçası olduğu ve BBC yetkilileriyle iletişime geçildiği aktarıldı.

BAŞBAKANLIK İÇİN 2 ADAY

İmran Khan'dan boşalan başbakanlık koltuğu için mecliste gerçekleştirilecek seçimde 2 isim aday oldu.

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif ve İmran Khan'ın Pakistan Adalet Hareketi Partisinden (PTI) eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, başbakanlık için Meclis Başkanlığına başvuru yaptı.

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran muhalefet bloğunun adayı Şerif'in başbakanlık ipini göğüsleyeceği öngörülüyor.

Ulusal Meclis kurallarına göre başbakanlık koltuğunun boşalması halinde meclisin tartışma veya başka bir iş yapmadan yeni Müslüman bir başbakan seçmesi gerekiyor. Başbakanlık için başvuran milletvekillerinden çoğunluk sınırı olan 172 ve üzerinde oy alan aday başbakan seçiliyor.