CiddiGazete- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile aralarındaki Dağlık Karabağ sorununa uzun süre diplomatik yollardan bir çözüm bulunamayacağını söyledi.

Nikol Paşinyan, Facebook'tan yayımladığı video mesajında tüm Ermenileri cephede savaşmak için gönüllü olmaya çağırdı.

Ülkesinin zor günler geçirdiğini söyleyen Paşinyan, "Ya zafer, ya yenilgi... İkisinin arasında bir şey yok" dedi.

Paşinyan, "Kazanabilmek için hepimiz gönüllü birlikler oluşturmalı ve başkomutanın emri altında hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Ermenistan Başbakanı ayrıca Azerbaycan'ı, Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunda uzlaşmaya yanaşmamakla suçladı ve bu durumda müzakerelerin anlamsız olduğunu belirtti.

"Yaşananlar bize Ermeni tarafının kabul ettiği her şeyin Azerbaycan tarafından kabul edilmediğini gösterdi" diyen Paşinyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz neyi kabul ediyorsak, Azerbaycan onu reddediyor. Bu genel olarak diplomatik bir çözüm bulmaya çalışmanın en azından bu aşamada anlamsız olduğunu gösteriyor."

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Paşinyan, Ermenilere savaş çağrısında bulundu. Paşinyan yaptığı paylaşımda şu maddelere yer verdi:

1) En az 30 kişiden oluşan gönüllü grupları oluşturun

2) Aranızdan bir komutan seçin

3) Yerel askeri komiserliğinizle iletişime geçin

4) Askeriyeden eğitim alın

5) Vatanı korumak için cepheye gidin

6) Zafer

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Paşinyan'a tepki gösterdi.

Kalın açıklamasında, "Paşinyan’ın ‘Karabağ’da diplomatik çözüm yok’ açıklaması, Ermenistan’ın niyetini ortaya koymaktadır. Kimin savaş istediği bellidir. Bu, Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın haklılığını teyit etmiştir: Güney Kafkasya’ya barış ve istikrar ancak Karabağ işgalden kurtulunca gelecektir" ifadelerini kullandı.