CiddiGazete- Trump yanlısı göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine Kongre'deki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı.

ABD Başkanı'nı seçecek olan Temsilciler Meclisi'nin oturumuna başkanlık eden Mike Pence, Trump'ın "Seçim sonuçlarına itiraz etmeli" sözü üzerine yazılı açıklama yayımladı.

Pence, 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumunda "tek taraflı" davranmak gibi bir yetkisi olmadığını bildirdi.

Kongredeki oturumdan dakikalar önce açıklamayı yayımlayan Pence, "Anayasayı desteklemeye ve savunmaya yönelik ettiğim yemin, beni hangi Seçiciler Kurulu oyunun sayılıp sayılmayacağına karar vermek için tek taraflı yetki iddia etmekten alıkoyuyor." ifadesini kullandı.

Pence, Seçiciler Kurulu oylarına itiraz etmek için kendisinin herhangi bir yetkisi olmadığının altını çizerek, "ABD tarihinde hiçbir başkan yardımcısı böyle bir hak iddiasında bulunmamıştır" bilgisini paylaştı.

Trump ise bunun üzerine Twitter'dan bir paylaşımda daha bulunarak Mike Pence'in, "Ülkeyi ve Anayasayı korumak için yapılması gerekeni yapacak cesarete sahip olmadığını" söyledi.