CiddiGazete- İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip için bugün bir cenaze töreni düzenlenecek. Prens Phillip'in dört çocuğu Prens Charles, Andrew ve Edward ile Prenses Anne cenaze aracının yanında yürüyecek.

Türkiye saatiyle 17.00'de Windsor Kalesi'nde bulunan St George's Kilisesi'nde düzenlenecek Kraliyet töreni, televizyondan canlı yayınlanacak.

Törene katılacak 30 kişi Covid-19 önlemleri dahilinde maske takacak ve sosyal medya kurallarına uyacak. Kraliçe tek başına oturacak.

99 yaşında hayatını kaybeden Prens Phillip'in tabutunu St George Şapeli'ne özel bir Land Rover taşıyacak.

Törene katılacak isimlerden askeri üniforma değil madalyaların taşındığı resmi kıyafetler ya da günlük elbiseler giymeleri istendi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki resmi Covid önlemlerine istinaden bazı değişiklikler yapılmış olmakla beraber, Kraliyet töreninin Edinburgh Dükü Prens Philip’in isteklerine uygun olarak düzenleneceği belirtildi.

Kraliyet ailesi üyelerinin ve Prens Phillip'in üç Alman akrabasının da yer alacağı törende, Prens Harry de olacak. Hamile eşi Meghan ise doktor tavsiyesi üzerine ABD'den İngiltere’ye gelmedi.