CiddiGazete- Rus gazeteci Olga Skabeyeva, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki teröristlere karşı başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'nu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle karşılaştırdı.

Devlet kanalı Rossiya-1'de yayınlanan "60 Minut" programının sunucusu Olga Skabeyeva, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe-Kilit Operasyonu ile terör yuvalarını yerle bir ediyor" açıklamasını ekrana getirdi.

Skabeyeva, "Diğer ifadeyle, Türklere terör yuvalarını ve teröristleri yerle bir etmek serbest, bize ise Ukrayna'da Nazi yuvalarını ve Nazileri yok etmek yasak! Çok tartışmalı bir bakış açısı" dedi.

Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar SİHA'ları satmasını eleştiren Rus sunucu, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halen Bayraktar göndermeye devam ediyor. Ama komik olan nedir biliyor musunuz; Erdoğan buna rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi barış görüşmeleri için halen Türkiye'ye davet ediyor. Aferin!" ifadelerini kullandı.

Yine aynı kanalın başka bir siyasi programında gazeteci Vladimir Solovyov, dünya kamuoyunun Ankara'nın adımlarına göz yumduğunu öne sürerek, "Türkiye komşusu Irak'a askeri operasyon yaparken kimse sesini çıkarmıyor. Rusya ise Ukrayna'da özel askeri operasyon yaparken Batı hemen sert tepki veriyor. Olacak şey değil!.. Türkiye daha sonra Suriye'de de benzer bir operasyon yapacak. Bu kaçınılmaz" dedi.

Program konuklarından Federasyon Konseyi senatörü Aleksey Dolgov da Türkiye'nin ABD'ye özenerek Orta Doğu'da askeri operasyonlar düzenlediğini iddia etti.