CiddiGazete- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Ukrayna tarafının müzakereyi reddettiğini ve yarın bu konuya dönmeyi teklif ettiğini söyledi.

RUSYA İKİ ÜLKEYİ DAHA TEHDİT ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliklerine dair açıklamalarda bulundu.

Ülkelerin güvenliklerinin, başka ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiğini savunan Zakharova, "Finlandiya ve İsveç'in öncelikle bir askeri blok olan NATO'ya katılımı, ülkemizin cevap vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır" ifadesini kullandı

"CİDDİ ASKERİ VE POLİTİK SONUÇLARI OLUR"

Euronews’te yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından da aynı mesaj paylaşılarak "Finlandiya'nın NATO'ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olur" denildi.

Bu ifade, sözcü Maria Zakharova'nın "Finlandiya hükümetinin 'askeri uyumsuzluk politikası'na bağlılığını, kuzey Avrupa'da güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli bir faktör olarak görüyoruz" ifadelerine vurgu yapıldı.

Rusya'dan yapılan bu açıklamalar, Finlandiya Başbakanı'nın Ukrayna'daki gelişmeler ışığında ülkesinin NATO'ya katılmaya hazır olduğunu duyurması sonrası geldi.

ABD: KAPILAR AÇIK

ABD Dışişleri Bakanlığı ise "NATO'ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya'ya kapılar açık" açıklamasını yaptı. Açıklamanın devamında, "Şimdiye kadar Putin'in gerilimi azaltmaya veya diplomasiyi başarıya ulaştırmaya hazır olduğuna dair herhangi bir işaret görmedik" ifadesi kullanıldı.