CiddiGazete- Rusya-Ukrayna savaşının altıncı gününde ardı ardına flaş gelişmeler yaşandı.

Rusya-Ukrayna savaşında gözler başkent Kiev'deki çatışmalara çevrilmişti. Kiev'de akşam saatlerinde televizyon kulesi bombalandı.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve Donbas bölgesine yakın olan Harkov şehrinde gece boyu yaşanan çatışmalardan sonra Harkov'da sabah saatlerinde kamu binaları vuruldu.

Harkov şehir merkezi bombalandı. Ukrayna'nın doğusunda Rus topçularının atışları sonucunda 70 Ukrayna askeri öldüğü Ukrayna tarafından açıklandı.

ABD ve batılı ülkelerden Ukrayna'ya gelen askeri yardımlar ise artıyor. ABD mali yardımı arttırırken Hollanda ve Almanya gibi AB ülkeleri de Ukrayna'ya uçaksavar ve tanksavar füzeleriyle askeri mühimmat yolluyor.

NATO sınırlarında da Batı’nın askeri teyakkuzu en üst düzeye çıkmış durumda.

Putin ise yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki "operasyonu" sonlandırmak için üç şart sundu.

İşte dakika dakika Rusya-Ukrayna savaşında gece yaşananlar:

08.35

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yine sirenler çalmaya başladı.

08.23

Twitter, AB düzeni yürürlüğe girdiğinde Rus devlet bağlantılı medya kuruluşları olan RT ve Sputnik'e Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına uyacağını söyledi.

08.17

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugün Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle kınamaya ve Moskova'nın savaşmayı durdurmasını ve askeri güçlerini geri çekmesini talep etmeye hazırlanıyor.

06.49

Dünya Bankası ve IMF, Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yardımda bulunmaya hazırlanıyor.

06.40

Ukrayna'da devlet, halka molotof kokteyli yapma ve atma eğitimi veriyor. Kiev'in batısındaki Zihtomir kentinde bir grup vatandaşa şişeleri en iyi fırlatma yolları uygulamalı olarak gösterildi.

Kiev'de de çok sayıda kişi sokaklarda molotof kokteyli hazırlıyor.

06.00

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing, Rus şirketleriyle tüm ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı.

03.56

Petrol şirketi ExxonMobil, Rusya sahasından çekildi.

03.32

ABD basını: Biden, ABD hava sahasını Rus uçaklarına kapatacak.

03.10

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği aracılığıyla otobüslerle Romanya'ya geçen Türkler, Bükreş'ten havalanan Türk Hava Yolları uçağıyla saat 23.15'te İstanbul Havalimanı'na geldi.

02.52

Rusya Seyahat Acenteleri Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Avrupa Birliği ve Kanada'nın hava sahalarını Rus havayolu şirketlerine kapatmasıyla birlikte dünya çapında 27 binden fazla Rus turist bulundukları ülkede mahsur kaldı.

02.14

İngiliz makamları, yaptırımlar çerçevesinde Rus gemilerini alıkoymak için yeni yetkilere sahip olacak.

01.30

Dünya Bankası, Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık bir yardım paketi vermeye hazırlanıyor.

00.47

CNN International'a Kiev'deki bir sığınaktan röportaj veren Zelenski, "Durum çok ciddi, bir filmin içinde değilim" dedi. Zelenski, "Simgesel olan ben değilim. Ukrayna'nın simgesel olduğunu düşünüyorum. Ukrayna Avrupa'nın kalbidir ve şimdilerde inanıyorum ki Avrupa, Ukrayna'yı dünya için özel bir şey olarak görüyor. Bu nedenle dünya bu özel şeyi kaybedemez" ifadelerini kullandı.

00.18

Apple, NIKE ve Ford, Rusya'daki satışlarını durdurdu.