ABD’nin Suriye’den çekilmesi sonrasında ülkenin kuzeyinde kurulacağı belirtilen güvenli bölge şekilleniyor. İngiltere ile Fransa’nın, ABD’nin talebiyle Suriye’deki asker sayılarını artırmayı kabul ettiği belirtildi

İlk olarak Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy’nin duyurduğu, İngiliz gazetesi The Guardian’ın da teyit ettiği bilgiye göre, Suriye’de sahada ABD dışında kara birliği bulunduran diğer Batılı ülkeler olan İngiltere ve Fransa, asker sayısını yüzde 10 ila 15 oranında artırmayı kabul etti. İki ülkenin de bu oranda yeni elit askerler göndereceği belirtildi. İtalya’nın da Suriye’ye asker göndermeyi planladığı aktarıldı.

‘TRUMP İÇİN ZAFER’

Amerikan basını, İngiltere ile Fransa’nın ABD’nin çekilmesi sonrası doğacak boşluğu doldurmak için katkıda bulunmayı kabul etmesinin ‘Donald Trump’ın ulusal güvenlik ekibi açısından bir zafer olduğu’ yorumu yaptı. Bununla birlikte, söz konusu konuşlanmanın ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin tarih verilmedi.

ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, geçen hafta Avrupa ülkelerinden bu yönde bir açıklama gelebileceğini söylemiş ama ayrıntı vermemişti. Almanya ise Jeffrey’nin aynı yöndeki teklifini reddederek “Suriye’ye asker göndermeyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

KAYNAK: Gazete Duvar