CiddiGazete- Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ikinci tur görüşmelerinin Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’te gerçekleşeceği açıklanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmelerin birkaç saat içinde başlayacağı ifade edilmiş ve Ukrayna heyetinin müzakereler için yolda olduğunu söylenmişti.

Saat 16.50'de Ukrayna heyeti müzakere noktasına ulaştıklarını açıkladı.

Saat 18.00'e doğru Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Rus heyeti ile görüşme başladı" ifadeleri kullanıldı.

20.30'da biten görüşmenin ardından açıklama yapan Ukraynalı müzakereci, "Umduğumuz sonuçları alamadık, Rusya ile üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirmek için mutabık kaldık. İki taraf da sivillerin tahliyesi için koridor açılması konusunda uzlaştı. Anlaşma, tahliyeler sırasında olası bir geçici ateşkesi içeriyor" dedi.

RUS MÜZAKERECİ: ATEŞKES GÜNDEMDE

Bir Rus müzakereci, gündemde ateşkes olduğunu söyledi. Ancak Ukrayna Moskova'nın taleplerinin kabul edilemez olduğunu ve Rusya'nın herhangi bir ilerleme beklenmeden önce Ukrayna şehirlerini bombalamayı bırakması gerektiğini söylemişti.