CiddiGazete- Taliban sözcüsü Zebihullah Mujahid yaptığı açıklamada, "Tahliyelerin 31 Ağustos'ta tamamlanmasını istiyoruz. Sürecin uzatılmasına dair bir anlaşmaya varmadık" dedi.

PENTAGON'DAN 'TAHLİYELERLE' İLGİLİ AÇIKLAMA

Mujahid ayrıca, "Havalimanında bekleyenler evlerine gidebilir. Onların güvenliklerini garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı. Mujahid, ülkedeki bankaların da yarından itibaren açılacağını söyledi. Üniversitelerin de eğitim vermeye devam edeceğini kaydeden Mujahid, televizyon ve radyo istasyonlarında da aynı durumun geçerli olduğunu belirtti.

Taliban Sözcüsü, "hedef listesi" olmadığını da söyleyerek, "Geçmişte yaşanan her şeyi unuttuk" dedi. Mücahit, büyükelçiliklerin çalışmalarına devam etmelerini istediklerini belirterek, "Güvenli olacaklarını temin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mücahit, CIA Direktörü William Burns ile Taliban lideri Molla Abdulgani Birader’in görüşmesine ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi.

MEHMET AKİF ERSOY'UN "TÜRKİYE" SORUSU

Toplantıya katılan Habertürk TV'den Mehmet Akif Ersoy da yaptığı açıklamada, "Toplantıda Türk askerinin durumunu ve Türkiye ile ilişkileri sordum. 'Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var' dedi. 'Bu iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz' dedi. 'Türkiye Müslüman bir ülke, hükümeti Müslüman bir hükümet ama Türk askerinin Afganistan'da kalması konusunda ise biz bu konuda daha önce de görüşümüzü söylemiştik. 31 Ağustos son tarih. Bu ülkede Türk askerinin kalmasına da gerek yok. 31 Ağustos'ta Türk askeri de çıkmalı' dedi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk