CiddiGazete- Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid düzenlediği ilk basın toplantısında, "Bugün itibariyle Afganistan'da bize karşı duran herkese düşmanlığımızın sona erdiğini duyuruyoruz" ifadelerini kullanarak, Kabil'deki güvenliğin günden güne iyiye gideceğini, tüm Avrupalı ve diğer misyonların güvenliğinin 24 saat kendi güçlerinin sorumluluğunda olacağını yineledi.

Mücahid, Afganistan topraklarının hiçbir ülkeye yönelik saldırı amaçlı kullanılmayacağını açıkladı. Mücahid açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

- Daha önceden kimin nereye çalıştığının bir önemi yok. İntikam amacı gütmeyeceğiz ve kimsenin evine girilmeyecek. Size bu konuda güvence veriyorum.

- Bizim ile savaşmış, karşımızda olmuş A'dan Z'ye kimseden intikam almayacağız. Bu savaştan biz de zarar gördük. Afganistan'ın güvenliğini ve huzurunu istiyoruz.

- Afganistan'da güçlü bir İslami hükümet kurmak için görüşmelerimiz sürüyor.

- Kadınların şeriat kurallarına uygun biçimde çalışmasına izin verilecek. Eğitim hakları kısıtlanmayacak. Özel ve özgür medya varlığını sürdürecek. Kimse hain ilan edilmeyecek.