CiddiGazete- ABD Başkanı Donald Trump'ın COVID-19 tedavisi gördüğü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden bugün taburcu edilebileceği açıklandı.

Açıklama, Başkan Trump’ın doktoru tarafından yapıldı ancak daha temkinli bir tavır sergileyen bazı tıp uzmanları, Trump'ın durumunun ciddi olabileceği uyarısında bulunuyor.

‘BU ÇOK İLGİNÇ BİR SERÜVEN’

Cuma akşamından bu yana hastanede tedavi altında bulunan Trump, tedavisinin iyi gittiğini göstermek ve kamuoyunun içini rahatlatmak için bir dizi video görüntüsü yayınladı.

Trump, Pazar günü Twitter üzerinden yayınladığı videoda, “Bu çok ilginç bir serüven. COVID hakkında çok şey öğrendim” sözlerini kullandı.

Doktorları, Trump'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve Pazartesi günü Beyaz Saray'a geri dönebileceğini söyledi.

TEDAVİ PROTOKOLÜ

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre, 74 yaşındaki Trump, bir tür kortizon ilacı olan deksametazon ile tedavi ediliyor. Deksametazon, en ağır seyreden coronavirüs enfeksiyonu vakalarının tedavisinde kullanılan bir kortikosteroid. Trump'a ayrıca damar yoluyla beş günlük kür halinde uygulanan antiviral ilaç remdesivir de veriliyor.

‘OKSİJEN DESTEĞİ VERİLDİ’

Beyaz Saray doktoru Sean Conley, Pazar günü yaptığı açıklamada, Trump'ın durumunun daha önce açıklanandan daha ağır olduğunu söylemişti. Trump'ın ateşinin Cuma sabahı yükseldiğini kaydeden Dr. Conley, kandaki oksijen seviyesinin düşmesi üzerine kendisine oksijen desteği verildiğini de belirtti.

HASTANE CİVARINDA TUR ATTI

Trump'ın sağlığını uzaktan takip eden uzmanlarsa mevcut durumun Dr. Conley'nin belirttiğinden daha kötü olabileceğinden şüpheleniyor. Yaşı ileri ve kilolu bir hasta olan Trump, coronavirüs enfeksiyonu nedeniyle ciddi komplikasyonlar geliştirebilecek riskli hasta kategorisinde yer alıyor.

Trump, Pazar günü Walter Reed hastanesinin dışında toplanan destekçilerin selamlamak için kısa süreliğine araçla hastane civarında tur attı.