CiddiGazete

İran'ın Irak'ta ABD üslerine yaptığı saldırılar sırasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın füzelerin isabet etmesi sonrası düştüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Öte yandan İngiliz Sky News televizyonu da Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberde, İngiltere'nin, uçağın bir füze saldırısı nedeniyle düştüğü yönündeki iddiaları araştırmaya karar verdiğini ileri sürdü. İran'dan düşen Ukrayna uçağı ile ilgili bomba açıklama geldi. Peki uçağa füze mi isabet etti? İran'dan sonra ABD'den de bir açıklama geldi.

TRUMP ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Reuters'a bilgi veren Amerikalı yetkililer Ukrayna uçağının İran tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü kanısında. Uydu ve radar verileri dayanak gösteriliyor. ABD Başkanı Trump, "Uçağı İran yanlışlıkla düşürmüş olabilir. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza İnceleme Komisyonu Başkanı Hasan Rızayifer, Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait uçağın roket ya da füze tarafından vurulduğu iddiasını yalanlayarak, kazadan önce pilotun havalimanına dönmeye çalıştığını belirtti.