CİDDİGAZETE

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine harekâtına yeşil ışık yakması, harekât bölgesinden asker çekme kararı alması ve IŞİD’li tutukluların sorumluluğunu da Ankara’ya bırakması sonrasında yeni bir açıklama yaptı. Kendine özgü üslubuyla bir ‘denge’ arayışında görünen Trump, bu kez Türkiye’ye ekonomik tehdit savurdu.

Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Suriye’nin kuzeyinde limitleri aşan bir şey yapması halinde, Türkiye ekonomisini tamamen yok edip ortadan kaldıracağı" ifadelerini kullandı.

Trump paylaştığı tweette, “Daha önce de belirttiğim gibi ve sadece yinelemek gerekirse, Türkiye benim yaptığım her şeyi, benim büyük ve eşsiz bilgeliğimin sınırlarını aşmayı düşünürse, Türkiye ekonomisini tamamen imha edip yok edeceğim. (Daha önce yaptım!)” ifadesini kullandı.

Trump, IŞİD esirleriyle ilgili olarak devam ettiği mesajında, “Avrupa ve diğer ülkeler birlikte IŞİD’li esirlere ve ailelere göz kulak olmalılar. ABD IŞİD’in yüzde 100 ele geçirilmesi dahil hiç kimsenin beklemediği kadar fazla şey yaptı. Şimdi diğerlerinin kendi zenginlikleriyle sınırlarını korumaları zamanı. En büyük ABD!” dedi.