CİDDİGAZETE

ABD Başkanı Donald Trump, son 48 saattir yaşanan hareketlilik üzerine bir mesaj daha paylaştı. Kamuoyunu ilgilendiren bilgileri paylaştığı Twitter üzerinden bir dizi açıklamalar yapan Trump, Türkiye’yi övdü.

Trump, 65 milyonu aşkın takipçisine sosyal medya üzerinden, “Birçok insan Türkiye’nin çok önemli bir partnerimiz olduğunu unuttu. Hatta onlar F-35’lerin çelik kasalarını üretiyor. Türkiye, İdlib vilayetinde birçok hayatın kurtarılmasında yardımcı oldu” dedi. Trump ayrıca, rahip Brunson’ın da bizzat kendi talebi doğrultusunda serbest bırakıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu hatırlattı.

Trump, “Unutmayın, burası önemli, Türkiye NATO’nun önemli bir üyesi” dedi. Trump, bölgede hareketliliğe sebep olan “bitmeyen savaş” kavramını da hashtag şeklinde kullanarak #ENDLESSWARS ifadesini paylaştı.

Trump ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da davetlisi olarak ABD’ye geleceğini resmen duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, bu mesajlardan kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda da bulundu. Trump, “Suriye’den ayrılma sürecinin içinde olabiliriz fakat hiçbir şekilde Kürtleri terk etmiyoruz, onlar özel insanlar ve harika savaşçılar. Aynı şekilde bir NATO üyesi ve ticaret partneri olan Türkiye ile ilişkilerimiz de çok iyi. Türkiye’de çok büyük bir Kürt nüfusu var ve Suriye’nin o bölümünde sadece 50 asker olmasına rağmen onların geri çekildiğini anlıyorlar” dedi.

"TERÖRİSTLERE SİLAH VE PARA VERİYORUZ"

Trump mesajın sonunda akıllara durgunluk veren bir ifade kullandı. Türkiye’nin teröristlerle tartışması durumunda Türk ekonomisinin zarar göreceğini söyleyen Trump, “Gereksiz bir çatışma Türkiye’nin ekonomisine ve çok kırılgan para birimine zarar verecektir. Biz Kürtlere ekonomi/silah bazında yardım ediyoruz” dedi.