CiddiGazete- ABD Başkanı Donald Trump, 14 saat aranın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Oy sayımını durdurun" çağrısında bulundu.

DÜĞÜMÜ NEVADA ÇÖZECEK

ABD'de çok çekişmeli geçen başkanlık seçimlerinden oy sayımı devam ederken Trump'ın ekibi, Biden'ın seçimi kazanması için kritik öneme sahip Nevada Eyaleti'nde harekete geçti.

Ekip, yarışın küçük farklarla sürdüğü Nevada'daki sayımın durdurulması için dava açılacağını duyurdu.

SEÇİMDE SON DURUM NASIL?

AP'nin paylaşımına göre; Demokrat aday Joe Biden şu ana kadar 264 delege, Cumhuriyetçi Donald Trump ise 214 delege kazandı.

Yarışı 270 delegeye ulaşan aday kazacak. 6 delegeye sahip Nevada Eyaletini Biden'ın kazanırsa, başkanlığını ilan edecek.

TRUMP'IN EKİBİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

ABD Başkanı Donald Trump ve seçim ekibi bugün seçim sonuçlarının netleşmesi için en kritik eyaletlerden biri olan Nevada'nın Las Vegas kentinde, "önemli bir duyurunun yapılacağı" basın toplantısı düzenleyecek.

Trump'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten yapılan yazılı açıklamada, "Başkan adayı Donald Trump ve seçim ekibi bugün Las Vegas'ta yerel saat ile 08.30'da (TSİ 19.30) önemli bir basın duyurunun yapılacağı basın toplantısı düzenleyecektir" bilgisi paylaşıldı.

Trump yanlıları ise Nevada'nın Las Vegas kentindeki seçim ofisi önünde protesto gerçekleştirdi. Protestocular "Çalmayı bırakın" sloganları attı.