CiddiGazete- ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüs önlemleri kapsamında ulusal çapta bir maske zorunluluğunu onaylamayacağını söyledi.

ABD merkezli haber sitesi The Hill'in aktardığına göre Trump, Fox News'te pazar günü yayınlanacak program için verdiği röportajda, maske takmanın gerekliliği ile ilgili, ''Ben buna inanmıyorum. Ulusal çapta maske takma zorunluğunu onaylamayacağım'' açıklamasını yaptı.

‘AYNI FİKİRDE DEĞİLİM’

İnsanların belirli bir özgürlüğe sahip olmalarını istediğini belirten Trump, halk sağlığı yetkililerinin başlangıçta, sağlıklı bireylerin maske takmasına gerek olmadığı yönündeki açıklamalarını da hatırlattı.

Sunucunun, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) 4 ila 6 hafta arasında herkesin maske takması halinde ülkedeki salgının kontrol altına alınabileceği yönündeki açıklamasını anımsatması üzerine Trump, ''Bu açıklama ile aynı fikirde değilim'' dedi.

KARARI EYALETLER VERECEK

Maske takmanın da sağlık açısından başka sorunlar meydana getirebileceğine değinen Trump, ''Genel cerrahımız Dr. Fauci ve birçok kişi de 'Maske takmayın' diyor. Ama birden 'Herkes maske takmak zorunda' deniliyor'' diye konuştu.

CDC nisan ayında belirti göstermeyen hastalardan virüs bulaşabileceğini, bunun için herkesin yüz maskesi kullanması gerektiğini açıklamıştı.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows da 6 Temmuz'da, Covid-19 önlemleri kapsamında ulusal çapta maske takma zorunluluğu getirmeyeceklerini, bu kararı eyaletlerin vereceğini bildirmişti.