CiddiGazete- ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Dün gece, çoğu önemli eyaletlerde, Demokratların yönettiği ve kontrol ettiği neredeyse tüm durumlarda, çoğu zaman sağlam bir şekilde liderlik ediyordum.

- Sonra sürpriz oy pusulaları sayıldıkça birer birer sihirli bir şekilde ortadan kaybolmaya başladılar. Çok ilginç ve ‘anketörler’ bunu tamamen ve tarihsel olarak yanlış anladı!

- Nasıl oluyor da posta yoluyla olan oy pusulalarını her saydıklarında, yüzde bakımından bu kadar yıkıcı oluyorlar?

"HER YERDE BIDEN OYLARINI BULUYORLAR"

- Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan’da, her yerde Biden oylarını buluyorlar. Ülkemiz için çok kötü!

- Pennsylvania’da 500.000 oy avantajını ortadan kaldırmak için çok çalışıyorlar - ASAP. Aynı şekilde, Michigan ve diğerleri. Ülkemiz için çok kötü!

TWITTER’DAN TRUMP'A "UYARI"

Twitter, Trump’ın kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya "Bu tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" şeklinde uyarı etiketi ekledi.

Trump’ın daha önce yaptığı "Büyük avantajımız var ama onlar (Demokratlar) seçimi bizden çalmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Oylar, sandıklar kapatıldıktan sonra kullanılmamalı" paylaşımına da Twitter tarafından "uyarı" etiketi eklenmişti.