CiddiGazete- ABD'li yetkililer, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınakla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Reuters'a konuşan üç ABD'li yetkili, Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı sevkiyatta yaralılar için kan ünitelerinin de bulunduğunu söyleyerek, Rusya'nın mevcut durumda bir işgal hareketine hazır olduğunu belirttiler.

ABD'li yetkililer, bölgeye kan sevkiyatı yapılmasının Moskova'nın olası bir işgale hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda en büyük işaretlerden biri olduğunu ifade ettiler.

Reuters'ın ulaştığı Rusya Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili yorum yapmadı.

Rusya, geçtiğimiz yılın son bölümünden itibaren Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker sevk ederek burada bir yığınak oluşturmuştu.

Moskova yönetiminin ayrıca Ukrayna'nın kuzeyindeki Belarus'a da çok sayıda ağır silah ve askeri birlik sevk etmesi işgal hazırlığı olarak yorumlanmıştı.

Kremlin ise savaş hazırlığı iddialarını bir süredir reddediyor. Son olarak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tarafından yapılan açıklamada, "Eğer bu Rusya'ya bağlı olacaksa savaş olmayacak. Savaş istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Rus yönetimi daha önce ABD ve NATO'ya güvenlik taleplerini iletmiş ve Doğu Avrupa'daki NATO askerlerinin geri çekilmesini ve Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu eski Sovyet ülkelerinin NATO'ya alınmayacağına dair garanti verilmesini istemişti.

Rusya'nın taleplerini reddeden ABD ve NATO ise diyaloğa devam edilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yaparak müzakereler için açık kapı bırakmıştı.