CiddiGazete- "Bozkurtlar" diye nitelendirilen hayali yapı, ay başında Fransa'da yasaklandı.

Ancak Almanya, Fransa'dan daha farklı olarak "ülkücü" dernekleri mercek altına aldı.

Muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti, hükümet ortağı partilerle temasa geçerek, ülkedeki "ülkücü" derneklerin kapatılması için düğmeye bastı.

Alman hükümetinin ortakları Hristiyan Birlik partileri ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) olası bir yasak kararının, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından incelenmesi için teklif hazırladı.

DW Türkçe’ye konuşan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) kaynakları, ülkücü derneklerin Almanya’da yasaklanması teklifini önümüzdeki hafta Perşembe günü Federal Meclis’e sunacaklarını aktardı.

HAİN OKKAN YİNE BAŞROLDE

Almanya’daki sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Almanya Kültür Forumu Sözcüsü Osman Okkan da ülkücü derneklerin yasaklanması konusundaki girişimleri destekledikleri söyledi.

DW Türkçe’ye konuşan Okkan, ana örgütlenmeleri olan ve son yıllarda Erdoğan’ın destekçisi ve müttefiki haline gelen MHP ile ülkücülerin yakın işbirliği sayesinde Avrupa’daki Türkiye kökenli gençler üzerinde etkilerini artırdıklarını kaydetti.

Türkiye düşmanlığıyla tanınan Osman Okkan, son yıllarda bu grupların Ermeniler ve Kürtlerin yanı sıra Erdoğan’a eleştirel yaklaşan herkese yönelik saldırı ve tehditlerinde artış kaydedildiğini söyledi.