ABD Dışişleri Bakanlığı Irak'ta bulunan ve "acil durum personeli olmayan" tüm ABD devlet çalışanlarını geri çağırdı. Yayımlanan bildiride "Irak'ın en kısa süre içinde terk edilmesi gerektiği ve ABD'ye ait tesislerden uzak durulması gerektiği" bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı bildiride geçici olarak bu konsoloslukların vize servislerini durdurduğunu da açıkladı.

T24’ün aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı'nın bildiri ile birlikte yayımladığı 15 Mayıs tarihli "Irak'a seyahat uyarısında ABD'li vatandaşların ve batılı şirketlerin terörist gruplar tarafından hedef alınabileceği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı ayrıca Irak'ta yaşayan ABD vatandaşlarını Suriye'ye geçmemeleri konusunda ve İran'ın Kürdistan bölgesinin sınırlarını ihlal etmemeleri konusunda uyardı.

ABD'nin Irak hakkında yayımladığı seyahat uyarısında, ülkeye seyahat etmeye karar veren vatandaşların vasiyetlerini hazırlamaları ve çocuklarına kimin bakacağı hakkında bir plan yapmaları gerektiği belirtildi.

ABD'nin Basra'daki Başkonsolosluğu'nun kapatılacağı, Bağdat'taki konsolosluğun ise ABD vatandaşlarına servis vermeye devam edeceği açıklandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün Irak'taki koalisyon güçlerinin "bir tehdit" nedeniyle yüksek alarma geçirildiğini açıklamıştı.