CiddiGazete- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, iki Ukraynalı generalin hain oldukları ortaya çıktığı için rütbelerinin söküldüğünü duyurdu. "Bugün anti-kahramanlar hakkında bir karar verildi. Şu anda tüm hainlerle uğraşacak zamanım yok ancak yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak. Bu nedenle iç güvenlik ana bölümünün eski başkanı Andriy Olehovych Naumov ve bölgesindeki SBU müdürlüğünün eski başkanı Serhiy Oleksandrovych Kryvoruchko, artık general değil" diyen Zelenkiy şöyle devam etti:

"Vatanlarının neresi olduğuna karar veremeyen, devletimizin korunması, özgürlüğü, bağımsızlığı konusunda Ukrayna halkına askeri bağlılık yeminini ihlal eden bu yüksek rütbeli askerler, yüksek görevlerinden mahrum kalacaklar."

UKRAYNA HELİKOPTERLERİ RUS KENTİNİ VURDU

Rusya'nın Belgorod kentinin valisi, Ukrayna ordusuna ait helikopterleri, kentteki bir yakıt deposuna saldırmakla suçladı. Vyacheslav Gladkov, Telegram'da yaptığı açıklamada, yangının iki Ukrayna helikopterinin saldırısı sonucu çıktığını söyledi.

Gladkov, daha önce iki kişinin yaralandığını ve durumlarının iyi olduğunu söylemişti. Vali, itfaiye alevlerle mücadele ederken, çevre sokaklarda yaşayanların tahliye edildiğini belirtti.

Belgorod, Ukrayna sınırının 30 kuzeyinde, Ukrayna'nın Harkov kentine de 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor.